VRIJDAG 23 JUNI - A NIGHT WITH BOB MARLEY

 - BY ROOTSRIDERS -


Deze gelegenheidsformatie ontstond begin 2006 als eerbetoon aan Bob Marley. Het eerste grote optreden was op 11 mei 2006, toen samen met collega-artiesten (onder anderen Beef, Raymzter, Typhoon) de 25e sterfdatum van Bob Marley werd herdacht in de Melkweg in Amsterdam. De band startte in 2007 Instrument4Africa, waarvoor tijdens de liveshows gebruikte muziekinstrumenten worden ingezameld waarmee jonge talentvolle Afrikaanse muzikanten en artiesten worden ondersteund. Inmiddels is de tribute-act uitgegroeid tot een band die wereldwijd hoog aanzien geniet en succesvol was op grote concerten in binnen- en buitenland. Tot in perfectie brengen zij de sfeer, passie en geluid van de Koning van de Reggae Bob Marley.

Aan de vooravond van hun Bob Marley's Legend Alive tour had de band in januari 2011 aanvankelijk bekendgemaakt dat het de laatste Tribute2BobMarley tour in Nederland zou zijn. Op Bob Marleys 30e sterfdatum op 11 mei 2011 gaf de band samen met gasten Maxi Priest en Brinsley Forde (voormalig voorman van de Engelse reggaeformatie Aswad) hun laatste show van de tour. In 5 jaar tijd had de band tot dan toe bijna 500 keer opgetreden in binnen- en buitenland (onder andere Zuid-Afrika, Swaziland, Tanzania, Verenigde Staten, Turkije, Duitsland, België, Cariben, etc).

Maar in april 2012 werd bekend dat de band opnieuw samen zou komen voor een vijftal shows in mei 2012 waarmee Bob Marley's sterfdatum herdacht zouden worden. En ook in 2013 toerde de band met veel succes door vooral thuisland Nederland, maar ook op Curacao, thuishaven van zanger Junior Tecla, trok hun concert duizenden betalende toeschouwers. 

Ook ging de band dat jaar voor het eerst in 4 jaar weer op theatertournee waarin voor het eerst een belangrijke rol was weggelegd voor achtergrondzangeres Tamara Nivillac die door afwezigheid van Mitchell Brunings een deel van het repertoire als lead-zangeres voor haar rekening nam. In Februari 2015 gaf de band een speciaal eerbetoon aan Marley's 70e geboortedag en was daarmee te zien in De Wereld Draait Door. 

Amper 24 uur na dit optreden waren alle live-shows uitverkocht. In 2016-2017 zal de band haar 10-jarig bestaan vieren met opnieuw een uitgebreide tour door Nederland, België en Frankrijk. In het kader van deze tour getiteld “40 years exodus” komt deze succesformatie op 23 juni a.s. naar de Hofnar met een ode aan ‘the King of Reggae’.


Concert informatie:

DATUM: vrijdag 23 juni

AANVANG: 21.00 uur

DEUR OPEN: 20.00 uur

ZAAL: Grote concertzaal

TICKETS: Early Bird €10,00

                       Regular ticket €12,50

                       Avondkassa: €15,00video: